BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, September 9, 2013

Dilema Aurat Wanita Ketika Bersalin

Haa! Satu lagi hal yang nak difikirkan semasa sedang membuat keputusan untuk beranak di hospital mana? Sama ada di hospital private or government? Ehem..bagi saya jika cukup uwang dalam poket bolehlaa beranak di private hospital supaya kita bakal ibu boleh booking beranak ngan doc perempuan. Itulah semolek2nyee. Tapi jika ade hal2 kecemasan dan sebagainya menyebabkan kita bakal2 ibu terpaksa beranak di hospital  kerajaan..tawakal ajeelah. Nak buat macam mana kan?

Saya? Hurmm..setakat nih baru ade skali pengalaman beranak. Alhamdulillah ngan doc perempuan di hospital swasta. Setiap pemilihan hospital untuk beranak memang ada pro and cont. Tapi itulah..doa dan tawakal aja yang mampu kita lakukan. Huhuhu..

Masih lagi dilema dalam pemilihan hospital dan doc? Bolehlah singah ke kedai buku untuk mencari jawapan. Seperti saya. Buku ini yang saya jumpa. Jika dilema masih ada? Solat istikharah, mohon petunjuk dari ALLAH SWT. Moga dengan jawapan ini..hati bakal2 ibu muslimah sekalian akan tenang. =)

Wassalam.

0 comments: